Aziatische gehaktballetjes
Deze balletjes met sesamzaad, lente ui, gember, en ketjap zijn heerlijk als hapje, of passen ook perfect in een lekkere curry!

20 min

4
Ingrediënten
- 400 gram gehakt
- 4 lente ui
- een dikke duim verse gember
- 25 gram sesamzaadjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- peper
Bereiding
- Rooster de sesamzaadjes in een hete pan zonder vetstof. Goed in het oog houden!
- Snipper de lente ui fijn en doe in een grote mengkom, samen met de ketjap manis.
- Schil de gember en rasp of cutter héél fijn, doe mee in de mengkom.
- Was je handen, voeg het gehakt toe en kruid met peper en curry. Meng alles.
- Rol balletjes en geef ze een dun ‘korstje’ van geroosterde sesamzaadjes, druk de zaadjes een beetje in de balletjes.
- Bak de balletjes aan op een laag vuur in een beetje neutrale vetstof.