Ciabatta burger

Een burger met een Italiaanse twist, én een verrassend fris sausje! In dit recept gebruiken we de oven en bakken we de burgers in een pan, maar deze burgers kan je ook perfect op de bbq klaarmaken!

time
30 minuten
persons
4

Ingrediënten

● 500 gram kalfsgehakt
● 1 lang ciabatta brood (of 4 kleine ciabatta broodjes)
● 1 basilicumplantje
● 100 gram yoghurt
● 3 eetlepels balsamico crème
● 1 grote rode ui, in ringen
● een 100 gram rucola
● 2 San Marzano tomaten
● 2 bollen mozzarella
● peper en zout
● 1 theelepel gedroogde oregano
● olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Snij de 2 mozarella bollen in schijfjes en laat ze opdrogen op wat keukenpapier.
3. Hak de basilicum heel fijn.
4. Neem een grote mengkom, was je handen en meng het kalfsgehakt met de basilicum en de oregano. Kruid met peper en zout.
5. Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en rol 4 mooie bollen. Druk de bollen plat zodat je hamburgers krijgt van een 2 cm dik. Maak je handen een beetje nat, zo kan je mooiere burgers vormen! Maak een kuiltje van een halve cm in de burgers, zo gaan ze overal even dik blijven als ze garen.
6. Verhit op een matig vuur wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers, ze moeten rustig garen, draai ze regelmatig om.  
7. Meng de yoghurt met de balsamico crème en kruid met peper, zet opzij
8. Pel en snij de rode ui in ringen, snij de tomaten in schijfjes en zet apart.
9. Gaar de ciabatta in de oven zoals vermeld op de verpakking. Gebruik je verse ciabatta? Dan kan je die samen met de hamburgers verwarmen, zie volgende stap.
10. Leg op elke hamburger en 2 à 3 schijfjes mozzarella en laat de kaas smelten in de oven of onder grill.
11. Snij het ciabattabrood in 4 gelijke stukken en snij ze elk doormidden. Begin Met de onderkant van het ciabattabroodje: daar smeer je wat van de yoghurtsaus op. Hierop komen wat blaadjes rucola, schijfjes tomaat en rode ui. Daarop leg je de hamburger met de gesmolten mozzarella. En optioneel nog wat rode ui naar smaak erop. De onderkant van het ‘deksel’ bestrijk je ook met wat yoghurtsaus, en je ciabatta burger is klaar, smakelijk!

Ciabatta burger

Ontdek nog meer recepten van over heel de wereld