Gevulde portobello op z’n Grieks
Samen met de romige spinazie orzo waan je je meteen in Griekenland.

45 minuten

4
Ingrediënten
Voor de portobello:
- 400 gram kalfsgehakt
- 4 heel grote portobello’s (de grootste die je kan vinden), of 8 kleinere.
- 1 rode ui
- 50 gram ontpitte olijven
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 teentje look
- peper en zout
Voor de orzo:
- 250 gram orzo
- 250 ml room
- 500 gram verse bladspinazie, gewassen
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teentje look
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Kook de orzo volgens de verpakking, giet af, laat schrikken onder koud water en zet opzij.
- Verwijder de steeltjes van de portobello’s en snij ook het binnenste randje wat weg zodat je meer plaats maakt voor de vulling. Hou deze gesneden stukjes bij!
- Gaar de lege portobello’s, met de open kant naar boven, 10 minuutjes voor op 200 graden. Haal ze voorzichtig uit de oven en vang het vocht dat erin zit op en hou bij.
- Hak de rode ui, de olijven en de look fijn. Was je handen en meng de ui, de look en de olijven met het kalfsgehakt in een grote mengkom. Voeg ook een eetlepel gedroogde oregano toe en kruid met peper en zout.
- Vul de portobello’s met de gehaktmengeling. Gaar 20 minuten in de oven op 200 graden.
- Stoof de verse spinazie in een diepe koekenpan aan met wat olijfolie. Je zal dit misschien ineen paar keer moeten doen.
- Snipper een teentje look fijn en voeg bij de spinazie in de pan.
- Snij de restjes portobello fijn en doe deze ook in de pan.
- Blus het geheel met de room en het vocht van de portobello’s, voeg het bouillonblokje toe en laat het geheel wat inkoken. Kruid met peper en zout.
- Voeg de gekookte orzo toe aan de spinazieroom en hou warm.
- Serveer de gevulde portobello’s op een bedjevan de romige orzo, smakelijk!