Mexicaanse tortillas met ‘shredded chicken’

Bij barbecue denk je misschien niet meteen aan wraps of tortillas. Toch is het echt de moeite om dit eens te proberen. De barbecue geeft een mooie rokerige toets aan het geheel en je krijgt zo’n mooie grill streepjes op je tortillas. Waarmee je verder nog je tortillas vult, daar kan je alle kanten mee uit! Lente uitjes, komkommerblokjes, rode bonen, maïs, jalapeños, zure room, ijsbergsla, … Zet alles in kleurrijke potjes op de tuintafel en laat iedereen zelf z’n tortillas samenstellen, sfeer verzekerd!

time
40 minuten + 2 tot 6 uur marineren
persons
4

Ingrediënten

●    800 gram ontbeende kippendijen

●    8 grote of 12 kleinere tortillas  

●    1 EL paprikapoeder

●    1 EL gemalen komijn

●    1 TL gerookt paprikapoeder

●    1 TL gedroogde oregano

●    4 rode uien

●    plantaardige olie

●    peper en zout

●    optioneel: chilipoeder

Bereiding

●    Meng alle droge kruiden met een theelepel zout en een theelepel peper goed door elkaar. Voeg chilipeper naar smaak toe. Nu hebben we een ‘dry rub’ gemaakt.

●    Wrijf de kippendijen in met de dry rub, en laat ze afgedekt in de koelkast enkele uurtjes marineren.

●    Steek je barbecue aan en zorg ervoor dat al je kolen aan 1 kant op een hoopje liggen. Zo creëren we een heel hete zone.

●    Leg nu de kippendijen boven de hete kolen en geef ze een mooi korstje. Ze moeten nog niet volledig gegaard zijn. Heb je te weinig plaats, dan doe je dit in een paar keer, de stukjesvlees die aangekorst zijn leg je dan gewoon op een bord.

●    Neem 3 grote stukkenaluminiumfolie en leg ze op elkaar. Door de 3 laagjes gaat onze inhoud niet verbranden.

●    Pel en snij de ui in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.

●    Leg de plakken ui op de aluminiumfolie.

●    Leg de kippendijen op de ui, besprenkel met wat olie en vouw de 3 lagen aluminiumfolie samen toe. er mag zoweinig mogelijk stoom kunnen ontsnappen!

●    Verspreid nu je kolen over heel je barbecue, zo wordt de directe hitte wat minder.

●    Gaar het ‘pakketje’ nu een halfuurtje tot 40 minuten op je barbecue rooster. Verschuif het geregeld. Je kan gerust af en toe het pakketje eens openmaken en voorzichtig met een vork voelen of je de kip al uit elkaar kan ‘trekken’.

●    Wanneer de kip voldoende gegaard is kan je het pakketje nog even geopend op je rooster laten staan, zo verdampt het overtollige vocht.

●    Ondertussen kan je dan de tortillas voorzien van die mooie grill streepjes!

●    Neem een mooie kom en doe de kip erin. Scheur de stukken kip uit elkaar met 2 vorken. De gegaarde rode ui kan jein een apart kommetje mee serveren!

Mexicaanse tortillas met ‘shredded chicken’

Ontdek nog meer recepten van over heel de wereld