Dé Spaanse klassieker: paella… Wist je dat dé originele paella uit Valencia helemaal geen zeevruchten bevat? Paella is zo’n gerecht waarvan in de loop der jaren zóveel verschillende varianten zijn ontstaan dat men het originele gerecht niet echt meer kent. Vandaar dit recept: échte Valenciaanse paella met kip en konijn. Soms doet men er ook nog slakken bij, maar dat kies je vrij… De ‘garrófon bonen’ vind je in een Spaanse speciaalzaak of kan je online bestellen. Heb je geen paella pan probeer er dan ergens een te lenen! Een paella pan heeft een groot bakoppervlak, zo krijg je een dunnere laag rijst voor het beste resultaat.
● 500 gram konijn in grove stukken
● 4 kippendijfilet zonder bot (= ±500 gr)
● olijfolie
● 1 rode ui
● look, 1 teen
● arroz bomba 400 gr (paella rijst)
● snijbonen 300 gr
● 100 gr droge garrófon bonen (of:300 gr limabonen uit blik)
● 4 verse takjes rozemarijn
● 1 koffielepel paprikapoeder
● 3 grote, rijpe vleestomaten
● 0,5 gram saffraan (= 2 dopjes)
● hete kippenbouillon: 1,5 liter (is1,5 liter water met 3 kippenbouillonblokjes)
● 150 gr diepvrieserwtjes
● peper en zout