Een heerlijk Spaans stoofpotje, dat je in eender welk seizoen kan eten. De gegrilde paprika’s zorgen voor een extra ‘barbecue toets’. Heb je geen barbecue dan kan dit ook in de oven met de grillfunctie of je kan de gegrilde paprika’s kant en klaar kopen en een beetje extra gerookt paprikapoeder toevoegen aan het gerecht!
● 1 kg lamsschouder in stoofvleesstukken versneden (dit kan je aan je Keurslager vragen)
● 2 rode uien
● 1 teentje look
● 1 grote rode paprika
● 1 grote gele paprika
● 1 citroen
● 250 ml lamsfond
● 1 bouquet garni
● een handvol verse bladpeterselie
● 500 ml kippenbouillon (500 mlwater en 1 blokje kippenbouillon)
● 1 eetlepel (zacht) paprikapoeder
● 1 theelepel gerookt paprikapoeder
● cayenne peper naar smaak
● olijfolie
● peper en zout