Spaans lamsstoofpotje

Een heerlijk Spaans stoofpotje, dat je in eender welk seizoen kan eten. De gegrilde paprika’s zorgen voor een extra ‘barbecue toets’. Heb je geen barbecue dan kan dit ook in de oven met de grillfunctie of je kan de gegrilde paprika’s kant en klaar kopen en een beetje extra gerookt paprikapoeder toevoegen aan het gerecht!

time
persons
4

Ingrediënten

●    1 kg lamsschouder in stoofvleesstukken versneden (dit kan je aan je Keurslager vragen)

●    2 rode uien

●    1 teentje look

●    1 grote rode paprika

●    1 grote gele paprika

●    1 citroen

●    250 ml lamsfond

●    1 bouquet garni

●    een handvol verse bladpeterselie

●    500 ml kippenbouillon (500 mlwater en 1 blokje kippenbouillon)

●    1 eetlepel (zacht) paprikapoeder

●    1 theelepel gerookt paprikapoeder

●    cayenne peper naar smaak

●    olijfolie

●    peper en zout

Bereiding

  1. Blaker de 2 paprika’s zwart op de barbecue. De schil mag langs alle kanten volledig zwart zien! Haal de zwarte paprika’s van de barbecue en doe ze in een     plastieken bakje met deksel en laat ze zo gerust een half uurtje staan. Op deze manier gaan ze verder stomen en kan je erna de zwarte schil heel     makkelijk verwijderen!
  2. Kook de kippenbouillon (500 ml water + 1 blokje kippenbouillon) en dek af met een deksel.
  3. Pel en snipper het teentje look fijn en snij de 2 rode uien in grove stukken en zet opzij.
  4. Kruid het stoofvlees met peper en zout. Neem een grote braadpan of stoofpot en bak de stukken lamsvlees in een beetje olijfolie. Doe dit in kleine porties, zo gaan de stukje echt bakken, en niet koken in hun eigen vocht. Wanneer een portie mooi gebruind is haal je deze eruit en doe je een volgende portie. Denk eraan: we willen enkel een mooi bruin korstje, van binnen hoeft het vlees nog niet gaar te zijn.
  5. Wanneer al het stoofvlees is gebakken en apart is gezet stoof je de ui en de look in het bakvet van het lamsvlees op een matig vuurtje.
  6. Blus de look en de ui met 250 ml lamsfond en 500 ml hete kippenbouillon en breng het geheel aan de kook.
  7. Pas wanneer alles goed kookt voeg je het gebakken lamsvlees terug toe.
  8. Zet het vuur zachter zodat alles rustig pruttelt.
  9. Voeg het sap van 1 citroen toe aan het stoofpotje.

Spaans lamsstoofpotje

Ontdek nog meer recepten van over heel de wereld