Spaanse tortilla met chorizo uit de oven

Deze makkelijke tortilla eet je in kleine blokjes, koud, als tapa, of in grotere schijven met een slaatje als lunch. Beschouw dit recept als een basis recept, je kan heel veel ingrediënten vervangen of toevoegen; een pikant pepertje, lente-ui, paprika, … Ook perfect als overschotjes maaltijd dus!

time
persons
4

Ingrediënten

●    8 eieren

●    400 gram vastkokende aardappelen

●    1 rode ui

●    200 gr chorizo in sneetjes

●    een handvol platte peterselie

●    150 gram diepvrieserwtjes

●    100 gram Manchego kaas, grofgeraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes.
  3. Doe ze in een kookpot met ruim voldoende water en snuifje zout.
  4. Zet de kookpot op het vuur en wanneer het water kookt moeten de blokjes nog een 8 à 10 minuutjes koken, zodat ze beetgaar zijn.
  5. Pel en snipper de rode ui fijn.
  6. Neem een pannetje met wat olijfolie en stoof de rode ui glazig.
  7. Zet het vuur uit en voeg de diepvrieserwtjes bij de gestoofde ui, zo kunnen ze al wat ontdooien.
  8. Snij de sneetjes chorizo in dunne reepjes en die ze in een grote mengkom.
  9. Voeg de rode ui met de erwtjes toe aan de mengkom.
  10. Giet de aardappelblokjes af en doe ze ook in de mengkom, meng alles goed door elkaar.
  11. Kluts de eieren en meng met een handvol fijn gesnipperde bladpeterselie.
  12. Neem een grote ovenschaal en bedek de bodem én rand met bakpapier.
  13. Bedek de ovenschaal met de aardappel mengeling, en verdeel vervolgens het eimengsel over het geheel.
  14. Zorg ervoor dat alles min of meer egaal verdeeld is en zet in de oven gedurende 30 minuten.
  15. Serveer meteen of laat de tortilla eerst afkoelen om daarna kleinere porties te snijden!

Spaanse tortilla met chorizo uit de oven

Ontdek nog meer recepten van over heel de wereld