Taco shells met gekruid gehakt en prei

Kruidig gehakt, knapperige taco's, frisse zure room, krokante ijsbergsla, … Meer moet dat niet zijn!

time
20 minuten
persons
4

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • half blik kidneybonen
  • halve krop ijsbergsla
  • 200 gram zure room
  • Kruidenmix: cajun, tex-mex, fajita, tortilla, …
  • 8 tacoschelpen
  • 4 tomaten
  • halve komkommer
  • 1 preistengel
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 rode uien
  • rode wijnazijn

Bereiding

  1. Snij 1 ui in ringen, doe in een kommetje en overgiet met rode wijnazijn. Zet afgesloten in de koelkast.
  2. Snij de overige ui in fijne stukjes en zet apart.
  3. Snij de tomaten in fijne blokjes (het sap en de zaadjes mogen weg) en zet apart.
  4. Snij de komkommer in fijne blokjes en zet apart.
  5. Snij de ijsbergsla in dunne reepjes en zet apart.
  6. Laat de kidneybonen uitlekken en zet apart.
  7. Was en snij de prei in ringetjes.
  8. Bak het gehakt rul in een kleefpan samen met de stukjes rode ui en de prei.
  9. Wanneer het gehakt gaar is voeg je de helft van de tomatenblokjes en de kruidenmix toe. Roer allesgoed door elkaar en schraap het aanbaksel van de op de bodem los: dat zit boordevol smaak!
  10. Doe alle overige ingrediënten in (kleurrijke) kommetjes en zet op tafel.
  11. Zet de hete pan op tafel en laat iedereen z’n eigen taco’s samenstellen.
  12. Je kan de tacoschelpen ook al op voorhand vullen, bestrooien met de geraspte kaas en eventjes in de oven zetten.
Taco shells met gekruid gehakt en prei

Ontdek nog meer recepten van over heel de wereld