Taco shells met gekruid gehakt en prei
Kruidig gehakt, knapperige taco's, frisse zure room, krokante ijsbergsla, … Meer moet dat niet zijn!

20 minuten

4
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- half blik kidneybonen
- halve krop ijsbergsla
- 200 gram zure room
- Kruidenmix: cajun, tex-mex, fajita, tortilla, …
- 8 tacoschelpen
- 4 tomaten
- halve komkommer
- 1 preistengel
- 150 gram geraspte kaas
- 2 rode uien
- rode wijnazijn
Bereiding
- Snij 1 ui in ringen, doe in een kommetje en overgiet met rode wijnazijn. Zet afgesloten in de koelkast.
- Snij de overige ui in fijne stukjes en zet apart.
- Snij de tomaten in fijne blokjes (het sap en de zaadjes mogen weg) en zet apart.
- Snij de komkommer in fijne blokjes en zet apart.
- Snij de ijsbergsla in dunne reepjes en zet apart.
- Laat de kidneybonen uitlekken en zet apart.
- Was en snij de prei in ringetjes.
- Bak het gehakt rul in een kleefpan samen met de stukjes rode ui en de prei.
- Wanneer het gehakt gaar is voeg je de helft van de tomatenblokjes en de kruidenmix toe. Roer allesgoed door elkaar en schraap het aanbaksel van de op de bodem los: dat zit boordevol smaak!
- Doe alle overige ingrediënten in (kleurrijke) kommetjes en zet op tafel.
- Zet de hete pan op tafel en laat iedereen z’n eigen taco’s samenstellen.
- Je kan de tacoschelpen ook al op voorhand vullen, bestrooien met de geraspte kaas en eventjes in de oven zetten.