Het Iberico varken staat bekend als het beste en meesr smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel het “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Iberico varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en het ras wordt daar beschermd. De natuurlijke levenswijze en voeding, én de beweging die de varkens krijgen zorgen voor een ongelooflijk gemarmerd vlees: sappig en smaakvol! In dit recept gebruiken we de kroon van het Iberico Varken en gaan we deze traag en op lage temperatuur garen. Dit zorgt ervoor dat al het vet (kijk maar naar de marmering) de tijd krijgt traag te smelten en zich te verdelen in het hele stuk vlees. Wie van een uitdaging houdt én een barbecue met deksel heeft kan dit gerecht ook perfect op de barbecue maken! Denk er dan aan op te werken met een directe én een indirecte zone.
● Iberico kroon met been van 1 kg,of verdeeld in 2 kleinere stukken
● 600 gram vastkokende aardappelen
● 2 rode uien
● verse rozemarijn
● grof zeezout
● peper van de molen
● 1 eetlepel (mild) paprikapoeder
● olijfolie