Traybake met gehakt, aardappelwedges, olijven, feta en groentjes

Makkelijk, bijna geen afwas én nog eens lekker! Laat de oven maar al het werk doen!

time
1 uur (40 min. in de oven)
persons
4

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt
  • 600 gram aardappelen
  • 100 gram feta in blokjes of brokjes
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • Provençaalse kruiden
  • 200 gramkerstomaatjes met steel
  • 1 venkel
  • 1 broccoli
  • 150 gram olijven naar keuze
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Neem een grote mengkom
  3. Was de aardappelen, snij ze in partjes (ongeschild) en doe ze in de mengkom.
  4. Snij de rode ui, de courgette, de venkel en de broccoli in grove stukken, en doe ze in de mengkom samen met de olijven, de Provençaalse kruiden, olijfolie en peper en zout.
  5. Meng met je handen alles goed door elkaar.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarop de inhoud van de mengkom.
  7. ‘Pluk’ stukjes van gehakt en leg die mee op de bakplaat.
  8. Zet het geheel inde oven voor 40 minuten
  9. Roer alles eventjes om, leg de feta er mee op en zet nog eens 10 minuten in de oven.
Traybake met gehakt, aardappelwedges, olijven, feta en groentjes

Ontdek nog meer recepten van over heel de wereld