Traybake met gehakt, aardappelwedges, olijven, feta en groentjes
Makkelijk, bijna geen afwas én nog eens lekker! Laat de oven maar al het werk doen!
1 uur (40 min. in de oven)
4
Ingrediënten
600 gram gehakt
600 gram aardappelen
100 gram feta in blokjes of brokjes
1 rode ui
1 courgette
Provençaalse kruiden
200 gramkerstomaatjes met steel
1 venkel
1 broccoli
150 gram olijven naar keuze
peper en zout
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden
Neem een grote mengkom
Was de aardappelen, snij ze in partjes (ongeschild) en doe ze in de mengkom.
Snij de rode ui, de courgette, de venkel en de broccoli in grove stukken, en doe ze in de mengkom samen met de olijven, de Provençaalse kruiden, olijfolie en peper en zout.
Meng met je handen alles goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarop de inhoud van de mengkom.
‘Pluk’ stukjes van gehakt en leg die mee op de bakplaat.
Zet het geheel inde oven voor 40 minuten
Roer alles eventjes om, leg de feta er mee op en zet nog eens 10 minuten in de oven.